Landschapsdegradatie en Makombeh

 • Angst voor de natuur overwinnen

  Arme mensen zijn vaak nogal afhankelijk van wat hun lokale omgeving levert, maar tegelijkertijd boezemt die omgeving angst in. Hoe komt dat, en hoe kun je die hindernis voor landschapsherstel beteugelen? Goede kennis van het ecosysteem is de sleutel.
 • Hoe herstel je een door armoede uitgewoond landschap?

  In dit stuk vertelt Mark Kirkels hoe de gedegradeerde staat van een landschap kan worden gegijzeld door een strijd om te overleven, door nood, door macht.
 • De uitdagingen en het belang van landschapsherstel in lage-inkomenslanden

  Mark Kirkels, specialist in plattelandsontwikkeling en milieutechnicus, beschrijft in deze blog welke praktische problemen moeten worden opgelost om tot effectief landschapsherstel tot komen in landen met een laag inkomen. Vaak spelen er tegenstrijdige belangen die te maken hebben met overleven die het algemene belang overstijgen. In een serie blogs behandelt hij deze uitdagingen, en roept de lezer op een bijdrage te leveren.
 • Het ontstaan van GreenMakombeh: Schone lucht en meer banen

  Dit is het persoonlijke verhaal van GreenMakombeh oprichter Eamonn Hanson, die in 2004 naar Sierra Leone vertrok om te helpen het land na de burgeroorlog weer op te bouwen. Eamonn vertelt waarom hij bomen is gaan planten.