Onze boerderij

GreenMakombeh is de in Nederland geregistreerde webshop van een boomkwekerij (KETSO) en bos die al ruim zestien jaar bestaat en is gevestigd in Sierra Leone, West-Afrika. In de afgelopen zestien jaar zijn al duizenden bomen geplant en daarmee wordt actief bijgedragen aan het opslaan van CO2.

Het bos ligt in de buurt van het dorp Makombeh. De oprichter van de webshop en kwekerij, Eamonn Hanson heeft jarenlange ervaring in het beheer van het bos en het ontwikkelen van de gemeenschap. Eamonn heeft het land gepacht en krijgt daardoor het recht om bomen te planten. In ruil voor de grond help zijn project de gemeenschap met het bouwen van voorzieningen. Zo zijn er waterputten geslagen, en wordt groente en fruit geteeld. De kwekerij heeft bruggen en wegen moeten aanleggen en is werkgelegenheid gecreëerd. Eamonn heeft ook een stichting opgezet waarmee een lagere school is gebouwd. Deze samenwerking met de gemeenschap en het opgebouwde wederzijdse vertrouwen garanderen het voortbestaan van de kwekerij en plantage.

Dankzij deze bijzondere samenwerking zijn er inmiddels veel mooie successen geboekt. Zo gaan inmiddels alle kinderen naar school, hebben de bewoners meer toegang gekregen tot gezondheidszorg en zijn de levensverwachting en welzijn van de hele gemeenschap verbeterd. Daarnaast zijn er al meer dan 15.000 bomen geplant.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd