Landschapsdegradatie en Makombeh

 • Save the Children: Kinderen in Nederland bezorgd over klimaatverandering

  Volgens ontwikkelingsorganisatie Save the Children maken veel kinderen zich dagelijks zorgen om de aarde. Voor sommige kinderen zijn de zorgen zo groot, dat zij er ’s nachts wakker van liggen.
 • Ronald McDonald Huis zet in op verduurzaming vanuit idealisme

  Zieke kinderen een nieuwe toekomst geven, daar draait het om bij het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Een groene en duurzame toekomst welteverstaan, en daarom zetten ze in op verduurzaming. Dit doen zij uit idealisme en hopen dat andere organisaties volgen.
 • War Child-klimaatneutraal

  Kinderen in oorlogsgebieden een toekomstperspectief geven, daar draait het om bij War Child Holland. De organisatie ziet het dan ook als hun morele plicht een goed klimaatbeleid in te voeren.
 • Angst voor de natuur overwinnen

  Arme mensen zijn vaak nogal afhankelijk van wat hun lokale omgeving levert, maar tegelijkertijd boezemt die omgeving angst in. Hoe komt dat, en hoe kun je die hindernis voor landschapsherstel beteugelen? Goede kennis van het ecosysteem is de sleutel.
 • Angst gijzelt mensen in uitgewoonde landschappen

  Angst kan individuen, gemeenschappen en hele regio’s gijzelen. Dit staat landschapsherstel in de weg. Het eigenbelang regeert met weinig belangstelling voor de natuur. Mogelijk biedt een goede gemeenschapszin potentieel voor het werken aan collectieve belangen en landschapsherstel. 
 • Hoe herstel je een door armoede uitgewoond landschap?

  In dit stuk vertelt Mark Kirkels hoe de gedegradeerde staat van een landschap kan worden gegijzeld door een strijd om te overleven, door nood, door macht.
 • De uitdagingen en het belang van landschapsherstel in lage-inkomenslanden

  Mark Kirkels, specialist in plattelandsontwikkeling en milieutechnicus, beschrijft in deze blog welke praktische problemen moeten worden opgelost om tot effectief landschapsherstel tot komen in landen met een laag inkomen. Vaak spelen er tegenstrijdige belangen die te maken hebben met overleven die het algemene belang overstijgen. In een serie blogs behandelt hij deze uitdagingen, en roept de lezer op een bijdrage te leveren.
 • Willen mensen in Nederland bomen kopen die 6000 km verderop staan?

  In deze blog geven we kort weer wat de uitkomsten zijn van een marktonderzoek onder 80 Facebook gebruikers over het milieu. Wat vinden Nederlanders dat er gedaan moet worden en wie is verantwoordelijk? Met het onderzoek probeert GreenMakombeh de vraag te beantwoorden of mensen bereid zijn bomen in Sierra Leone te kopen.
 • Het ontstaan van GreenMakombeh: Schone lucht en meer banen

  Dit is het persoonlijke verhaal van GreenMakombeh oprichter Eamonn Hanson, die in 2004 naar Sierra Leone vertrok om te helpen het land na de burgeroorlog weer op te bouwen. Eamonn vertelt waarom hij bomen is gaan planten.
 • Onze boerderij

  GreenMakombeh is de in Nederland geregistreerde webshop van een boomkwekerij (KETSO) en bos die al ruim zestien jaar bestaat en is gevestigd in Sie...
 • Het belang van bomen

  Door het kopen van een boom help je rechtstreeks mee aan het welzijn van de Makombeh-gemeenschap, en compenseer je gelijk een stukje van je eigen CO2-voetafdruk!